Etusivu
Terveys | wHe

Ateroskleroosi

Ateroskleroosi

Ateroskleroosi

Mikä se on?

Yleiskatsaus

Mikä se on?
Ateroskleroosi syntyy, kun teidän valtimoissa kaventamaan ja tulee vähemmän joustava, mikä tapahtuu, kun plakki kerääntyy sisäseiniä.

Aiheuttamia sairauksia ateroskleroosin ovat suurin syy sairauden ja kuoleman sekä miesten ja naisten Euroopassa, mukaan National Heart, Lung, ja Blood Institute. Vaikka rintasyöpä on usein sairaus pelätyin naisten, tauti vaikuttaa yksi kahdeksasta naisesta elinaikana verrattuna sepelvaltimotauti, joka vastaa enemmän kuin yksi kolmesta nainen kuolemantapauksista Euroopassa. Ateroskleroosi on usein ensimmäinen vaihe sepelvaltimotauti (CHD).

Usein nimitystä "valtimoiden kovettuminen," ateroskleroosin tapahtuu, kun teidän valtimoissa kapeita ja tulee vähemmän joustava. Tämä tapahtuu, kun kolesteroli, rasva-aineet, solun jätetuotteet, kalsium-ja fibriini-kollektiivisesti kutsutaan plakkia kerätä sisäseiniä. Valtimoiden vastata kertyminen tulemalla tulehtunut, mikä puolestaan ​​johtaa arpikudoksen muodostuminen ja kerätä muiden solujen kyseisillä alueilla, edelleen kaventamalla valtimon.

Ateroskleroosi voi vaikuttaa keskisuurten ja suurten valtimoiden kaikkialla elimistössä. Jos joku on ateroskleroosin yksi osa niiden elin, ne yleensä on ateroskleroosin muualla kehoaan. Ateroskleroosin rajoittaa veren virtaus, mikä rajoittaa hapen määrää oman elimiä. Kun veren virtaus sydämeen on vähentynyt, esimerkiksi, rintakipu tai angina pectoris, voi aiheuttaa. Vastaavasti kun veren virtaus valtimoissa jaloissa vähenee, jalkakipu kutsutaan claudication voi johtaa.

Kun tauti etenee, ateroskleroosi voi täysin tukkia verisuonia, katkaisemalla veren virtausta. Tämä tapahtuu yleensä yllättäen, kun verihyytymä lomakkeet vaurioitunut valtimoissa päälle ateroskleroosin. Tämä on erityisen vaarallista valtimoissa lähellä aivojen, sydämen tai muiden elintärkeitä elimiä. Jos veren virtausta sydämeen on lähes tai täysin tukossa, sydänkohtaus tuloksia ja lihassolujen sydämen kuolee. Tuloksena on pysyvä sydänvaurio. Vastaavasti, jos veren virtaus äkillisesti katkaistaan ​​aivoihin, tämä voi aiheuttaa aivohalvauksen, joka voi myös johtaa pysyvään aivovaurioon. Ja jos veren virtaus on äkillisesti katkaistaan ​​jalat, jalka voidaan joutua amputoimaan. Näin ateroskleroosi voivat aiheuttaa vakavia hengenvaarallisia komplikaatioita ei puututa varhaisessa ennaltaehkäisyn ja varhaisen hoidon.

Ateroskleroosiplakkien on kolesteroli-tai rasva-rikas core joita kuitu korkki. Jos tämä korkki murtuu, se paljastaa tämän rasva-rikas ydin verta. Sticky ydin houkuttelee verihiutaleita, jotka muodostavat veritulppa eli trombi, työmaalla. Tämä hyytymä voi täysin tukkia valtimon ja katkaista verenkiertoa.

Kypsempi taulut (vakaa plakit) on paksu kuitu korkki, joka on vähemmän todennäköisesti repeämä. Pehmeämpi, rasvaisempaa laatat (unstable plakit) ovat heikompia korkki ja todennäköisemmin repeämä.

Yllättävää kyllä, suurin osa sydänkohtauksia esiintyy valtimoissa, jotka olivat alle 50 prosenttia estetty ennen hyökkäystä. Joten aste tukos erityisesti valtimo ei välttämättä ennustaa sydänkohtauksen riskiä. Kuitenkin kokonaismäärä taakkaa ateroskleroosin kaikissa valtimoissa ei vaikuta riskiä sydänkohtaus.

Emme tiedä, mikä aiheuttaa plakin alkaa rakentaa valtimoissa. Jotkut asiantuntijat ovat sitä mieltä plakin alkaa kerääntyä paikoissa, joissa sisempi kerros valtimon on vaurioitunut.

Erityiset valtimoissa suurin riski sairastua ateroskleroosiin aiheuttaman tukkeutumisen ovat ne, jotka tulevat aivoihin (kaulavaltimon), sydän (sepelvaltimo) ja jalat (reisiluun tai suoliluun). Ateroskleroosi jaloissa on yleisin perifeerinen valtimotauti (PAD) ja voi johtaa katkokävely-voimakasta kipua, särkyä tai kouristelua käveltäessä, puutuminen, vähentää verenkiertoa ja hoitamattomana kuolio (kuolema kudosta).

Vaikka ateroskleroosi tyypillisesti etenee vähitellen, joskus jopa lapsuudesta alkaen-olet eniten vaarassa kun valtimoiden tukkeutumisen kerääntyy nopeasti, täysin sulkea pois valtimon. Tämä voi tapahtua, jos plakin repeämät.

Riskitekijöitä ateroskleroosin

Kahden viime vuosikymmenen aikana tutkijat ovat tunnistaneet useita riskitekijöitä sairastua sydän sairauksia. Niihin kuuluvat:

 • Kohonnut kolesteroli (sekä kokonaiskolesterolia ja LDL ["huono"] kolesteroli)
 • Kohonneet triglyseridiarvot
 • Matala HDL-kolesteroli ("hyvä" kolesteroli, joka raivaa valtimo-tukkeutumisen LDL-"paha" kolesteroli)
 • Korkea verenpaine (hypertensio)
 • Tupakointi
 • Diabetes (kohonnut verensokeri)
 • Korkea ikä

Korkea kolesteroli. Yli puolet naisista yli 55-vuotiaana on alentaa veren kolesterolia, ja neljännes kaikista eurooppalaisista naisista on veren kolesterolipitoisuus riittävän korkea aiheuttaa vakavan riskin sepelvaltimotaudin-tulos ateroskleroosin.

Kolesteroli alkaa kerääntyy valtimoiden seinämiin varhaisessa iässä. Itse asiassa, pian tyyppi valtimoiden vaurio, "rasva putki", on läsnä jopa pienten lasten.

Mukaan National Cholesterol Education Program (NCEP), kohonnut LDL-kolesteroli on merkittävä syy sepelvaltimotauti. Siksi NCEP paneeli suosittelee aggressiivinen hoito. Hoito voi sisältyä elämäntapojen muutoksia, kuten käyttäessään enemmän ja vähentämällä tyydyttynyttä rasvaa ruokavalioosi, ja lääkitys. Yhdistelmä lähestymistapoja on tyypillisesti suositellaan.

Muut lipidipoikkeavuuksia, kuten kohonneet triglyseridit tai matala HDL (hyvä kolesteroli), liittyy myös suurentunut sydän-ja verisuonitautien riskiä.

Tupakointi. Tupakointi kiihdyttää ateroskleroosin kehittymistä, nostaa verenpainetta ja rajoittaa hapen määrää veressä toimittaa kehoon. Tupakoinnin lopettaminen dramaattisesti ja välittömästi alentaa riskiä sydänkohtaus ja vähentää toisen sydänkohtauksen ihmisiä, jotka ovat jo yhden.

Diabetes. Ottaa diabetes aiheuttaa niin suuren riskin saada sydänkohtaus 10 vuotta sydänsairaus itse mukaan NHLBI. Itse asiassa, sydän-ja verisuonisairaudet ovat suurin syy diabetekseen liittyvät kuolemat. Diabeetikot, jotka eivät ole vielä ollut sydänkohtaus on sama riski tulevaisuudessa sydänkohtaus kuin joku tunnettu sepelvaltimotauti. Koska niiden riski sydänkohtaus on niin korkea, NHLBI suosittelee, että diabeetikkojen hoitaa aggressiivisesti LDL kolesterolia alentavaa lääkitystä ja huolellisesti hallita verensokerin vähentää sydän.

Ikä. Yleensä naiset yli 55-vuotiaana ja miehet yli ikä 45 on suurin riski kehittää ateroskleroosin. Kardiovaskulaaristen tapahtumien riski kasvaa iän myötä.

Muita riskitekijöitä sepelvaltimotaudin ovat:

 • Suvussa varhain sydänsairaus (ennen ikä 60) on jäsen lähisukulaisellasi (vanhempi, sisarus, lapsi)
 • Liikalihavuus
 • Metabolinen oireyhtymä
 • Liikunta ja liikunnan puute
 • Postmenopausaalinen status
 • Kohonnut erittäin herkkä C-reaktiivinen proteiini (CRP), joka on tulehdusmerkkiaine

Suvussa. Vaikka se ei sisälly Framingham riskiluku, suvussa on yksi suurimmista riskitekijöistä yleistä ateroskleroosin. Sinun riski on suurempi, jos isä tai veli oli diagnosoitu ennen ikää 55, jos äiti tai sisar oli diagnosoitu ennen ikää 65 tai jos sisarus aikaisin sepelvaltimotauti.

Liikalihavuus. Ylipainoiset naiset ovat paljon todennäköisemmin kehittää sydämen liittyviä ongelmia, vaikka heillä ei ole muita riskitekijöitä. Ylipaino naisilla liittyy sepelvaltimotauti, aivohalvaus, sydämen vajaatoiminnan ja kuolema sydämen liittyvien syiden vuoksi.

Käyttämättömänä. Eivät käytä vaikuttaa suoraan sydämeen liittyviä ongelmia ja lisää todennäköisyyttä, että voit kehittää muita riskitekijöitä, kuten korkea verenpaine ja diabetes.

Metabolinen oireyhtymä. Nämä tappavat klusterin riskitekijöiden kuuluu viisi osaa: vyötärölihavuus (iso vyötärö), korkea verenpaine, glukoosi-intoleranssi tai suuri paasto verensokeri (diabetes tai prediabetes); epänormaalia lipidit, kuten korkea triglyseridi tasolla ja alhainen HDL (hyvä) kolesteroli. Jos sinulla on kolme viidestä näistä riskitekijöistä, olet diagnosoitu metabolinen oireyhtymä, joka liittyy selvästi lisääntynyt riski sydän-ja verisuonitauteihin.

Stressiä. Vaikka stressi on osallisena ateroskleroosin kehittymiseen, sen tarkka suhde sydänsairaus ei ole määritetty. Säännöllinen liikunta voi vähentää stressiä ja parantaa mielialaa.

Postmenopausaalinen status. Naisen riskiä sairastua ateroskleroosin ja sydän kasvaa, kun hän saavuttaa vaihdevuodet. Ennen vaihdevuodet, naiset ovat pääosin suojattu sydänsairaus estrogeenia, lisääntymis hormoni tuotettu munasarjat. Tämä suoja syystä naiset kehittää sydänsairauksia 10 vuotta miehillä. Kuitenkin tämä 10 vuoden suoja ei näy tupakoivilla naisilla tai on diabetes.

Joukossa on monia tehtäviä, estrogeeni auttaa pitämään verisuonet vapaa plakin parantamalla suhde LDL (low-density lipoprotein) ja HDL-kolesterolin (high-density lipoproteiini) kolesterolia. Se myös lisää määrä HDL-kolesterolin, joka auttaa selkeä valtimoissa LDL-laji joka eniten vaikuttaa plakin kertyminen.

Estrogeeni auttaa myös pitämään limakalvon verisuonten vahva ja taipuisa, mikä auttaa vähentämään riskiä ateroskleroosin. Vaikka teoreettiset hyödyt estrogeenin, joka korvaa luonnollinen estrogeeni hormonit lääkkeiden kanssa, vaihdevuosien jälkeen ei ole tehokas tapa estää sydänsairauksia ja voi olla jopa haitallista.

Erittäin herkkä C-reaktiivinen proteiini. Krooninen tulehdus on osoitettu olevan riskitekijä sydän-ja verisuonitautien. Vaikka syitä ei täysin tunneta, tulehtunut ateroskleroosiplakkien saattavat olla alttiimpia repeämä. C-reaktiivinen proteiini (CRP) on merkki tulehdus, joka voidaan mitata verestä ja on vahvasti yhteydessä lihavuuteen ja istumatyön. Kuitenkin, CRP on osoitettu ennustaa sydän jopa yli perinteisten riskitekijä arviointi. Laihtuminen ja liikunta voivat alentaa CRP. Statiinit, yhteinen luokan lääkkeitä käytetään kolesterolia, voi myös alentaa CRP. Joskus lääkärit määrätä CRP testaus tarkentaa riskien ennakointia keskuudessa keskitason riskin yksilöiden kun päätös kohtelemaan statiinihoidon on epäselvä. Vanhemmat tai iäkkäillä henkilöillä, joilla on normaali tai jopa matala kolesteroli, mutta joilla on korkea CRP voi myös hyötyä statiinihoidon.

Globaali riskitekijä arviointi. Framingham riskiluku on hyödyllinen, toimisto-pohjainen riski ennustemalli. Se antaa pisteitä kustakin merkittävä riskitekijä (ikä, tupakointi, kokonaiskolesteroli, HDL-kolesteroli, systolinen verenpaine) ja ennustaa 10-vuoden riski tulevaisuuden CHD tapahtumia. Voit arvioida oman 10-vuoden riski osoitteessa: http://hp2010.nhlbihin.net/atpiii/calculator.asp .

Jos sinulla on enemmän kuin 20 prosenttia riskiä tulevien sydäntapahtumien seuraavien 10 vuoden aikana, sinun pitäisi hoitaa hyvin aggressiivisesti, sama kuin joku tunnettu sydänsairaus. Intermediate-riskin yksilöiden tulokset välillä 10 prosenttia ja 20 prosenttia pitäisi olla tarkempaa arviointia. Matalan riskin yksilöiden tulokset alle 10 prosenttia ei yleensä tarvitse lääkehoitoa, mutta pitäisi tehdä elintapojen muutoksia, kuten ruokavalio ja liikunta, joita suositellaan kaikille.

Viime aikoina useat tutkimukset ovat osoittaneet, että Framingham riskiluku voi aliarvioida sydän on huomattava määrä henkilöitä, erityisesti naisten ja nuorten aikuisten. Adult-hoito Panel (ATP) versio Framingham riskiluku vain ennustaa sepelvaltimotaudin tapahtumia, mutta naisilla alle 75, lyönnit ovat yleisempiä kuin sepelvaltimotaudin tapahtumia ennusti riskiä laskin. Tietyt henkilöt, joilla on alhainen tai keskitason riskin Framingham Riski tulokset saattavat olla ehdokkaita muista testaukseen jos heillä on muita riskitekijöitä, kuten suvussa jotka eivät sisälly Framingham riskiluku.

Naiset ja nuoret aikuiset usein alhainen Framingham riski Partituurit lyhyen aikavälin riskin seuraavan 10-vuoden aikana, mutta on huomattava elinikäinen riski. Jopa kun läsnä on yksi merkittävä sydän riskitekijä, jonka ikä on 50 liittyy lisääntynyt elinikäinen riski sydän-ja verisuonitautien ja lyhyempi elinajan mediaani verrattuna naisiin, joilla optimaalinen riskitekijä tila. Siten "alhaisen riskin" seuraavien 10 vuoden aikana ollut sama kuin "ei riskiä" ja on välttämätöntä, että riskitekijöitä seulotaan ja hoidetaan asianmukaisesti. On tärkeää estää riskitekijöiden avulla kehitetään terveellistä elämäntapaa.

Äskettäin toinen globaali riskinarviointi työkalu nimeltään Reynolds riskiluku kehitettiin, mikä on osoitettu parantuneen ennustava kyky kaikkien kardiovaskulaaristen tapahtumien verrattuna Framingham riskiluku. Tämä työkalu sisältää monia perinteisiä riskitekijöitä käytetään Framingham riskiluku, mutta lisätään kaksi muuta tärkeää riskitekijät: suvussa ennenaikaisen sepelvaltimotauti ja erittäin herkkä C-reaktiivinen proteiini. Voit arvioida oman 10-vuoden riski klo www.ReynoldsRiskScore.org .

Molemmat riskinarviointi kehitettiin työkaluja muun pääasiassa valkoihoisia väestön ja saa soveltaa hyvin yksilöt muista kilpailuista tai etniseltä.

Oireita ateroskleroosin:

Usein koet mitään oireita ateroskleroosin kunnes tauti on edennyt merkittävästi. On kuitenkin olemassa joitakin ehtoja, jotka voivat ehdottaa ateroskleroosi on läsnä, vaikka nämä olosuhteet voivat tapahtua muista syistä.

 • Angina. Jos tukkeutunut valtimo estää tarpeeksi happea kuljettavat verta pääsemästä sydämeen, sydän voi vastata kipua kutsutaan angina pectoris. Jaksot angina esiintyy, kun sydämen hapentarvetta kasvaa yli happea saatavilla verestä ravitseva sydämen. Silent angina tapahtuu, kun sama riittämätön verenkierto aiheuttaa mitään oireita.

  Fyysisessä rasituksessa on yleisin laukaista angina. Muita aiheuttajia voivat olla henkistä stressiä, äärimmäiselle kylmyydelle tai kuumuudelle, raskaita aterioita, alkoholi ja tupakointi. Kipu on painamalla tai puristamalla kipua, yleensä tuntuvat rinnassa tai joskus hartiat, käsivarret, niska, leukojen tai taaksepäin.

  Angina ehdottaa, että sepelvaltimotauti on olemassa. Ihmiset, joilla angina on lisääntynyt riski saada sydänkohtaus verrattuna niihin, jotka ei ole mitään oireita. Kun kuvio angina muutoksista, jos jaksot yleistyvät, kestää pidempään tai esiintyy ilman liikuntaa-riskiä sydänkohtaus myöhemmissä päivinä tai viikkoina on paljon suurempi, ja sinun pitäisi nähdä terveydenhuollon ammattilainen välittömästi.

  Jos sinulla on angina, oppia sen kuvio-mikä aiheuttaa rintakipukohtaus, miltä tuntuu, kuinka kauan jaksot kestävät yleensä ja onko lääkitys lievittää hyökkäys. Angina on yleensä helpottunut muutaman minuutin lepo tai ottamalla määrätty angina lääkettä, kuten nitroglyseriini.

  Jaksot stabiili angina harvoin aiheuttaa pysyvää vahinkoa sydänlihakseen.

  Sydänkohtaus kipu voi olla samanlainen kuin angina, mutta angina pectoriksen oireita nopeasti häviää loput. Sydänkohtaus kipu kuitenkin yleensä jatkuu vaikka lepo tai ottamalla nitroglyseriinin olisi arvioitava välittömästi. Kuten rasitusrintakipu, sydänkohtaus kipu voi olla painetta tai puristavaa tunnetta rinnassa, käsivarret, selkä tai niska.

  Usein oireita ovat hengenahdistus, hikoilu, pahoinvointi, oksentelu, ruoansulatushäiriöt tai huimausta.

  Naiset, etenkin diabetes, ei ehkä ole tyypillisiä oireita rintakipu kuin miehet, mutta on muita oireita, kuten hengenahdistusta tai ruoansulatushäiriöt. Sydänkohtaus on hätä. Hoidon viivästyessä voisi merkitä enemmän sydänlihaksen kudos on pysyvästi vaurioitunut.

  Jos luulet joutuvat sydänkohtaus, soita 9-1-1. Kun soitat 9-1-1, operaattori saattaa suositella pureskella yksi aikuinen-vahvuus (325 mg) aspiriinia jälkeen hän varmistaa sinun ei tarvitse allergia aspiriinia tai tila, joka voi ottaa sitä liian riskialtista . Jos toimija ei puhua märehtiä aspiriini, ensihoidon teknikot tai lääkärien sairaalassa antaa sinulle yhden, jos se sopii sinulle.
 • Sydämen rytmihäiriöt. Nämä ilmetä, kun sydän hetkellisesti lyö liian nopeasti tai lyö epäsäännöllisesti. Rintakipu, huimaus ja hengenahdistus ovat oireita sydämen rytmihäiriöitä. Ateroskleroosi on yksi syy nopea tai epäsäännöllinen syke, mutta se voi johtua myös angina pectoris, sydämen läppävika, veritulppa, kilpirauhasen poikkeavuuksia, elektrolyyttihäiriöitä tai edellisen sydämen vaurioita. Rytmihäiriöt voivat olla usein tai harvoin.
 • Silent iskemia. Joskus ateroskleroosi ei aiheuta oireita. Silent iskemia on edellytys aiheutuvat ateroskleroosista, mutta ei liity rintakipua tai muita oireita yhteisiä muita sydänsairauksia. Tämä ilmenee, kun valtimoiden ateroskleroosi voi toimittaa tarpeeksi verta sydämeen. Elektrokardiogrammi (EKG tai ECG), mittaus sähköisten impulssien tuotetaan sydämen, voi osoittaa silent iskemia. Kuitenkin, jos tiedät riskejä sydänsairauksien ja päättää yhdessä neuvoja oman terveydenhuollon ammattilainen, että tarvitset sydän lääkärintarkastus, et ehkä koskaan saa tietää olet iskemiaa. Diabeetikot ovat erityisen alttiina tämän ehdon.
 • Katkokävely. Tähän jalka häiriö pääasiassa ikääntyvien ongelma. Se aiheuttaa voimakasta kipua, särkyä tai kouristelua jaloissa, kun kävelet takia ateroskleroosin pääväylät, jotka välittävät verta jalat (reisiluun ja imusolmukkeet). Vaikeat tapaukset ääreisvaltimosairaus voi johtaa kuolioon ja amputaatioon.
 • Ohimenevä aivoverenkiertohäiriö (TIA) ja aivohalvauksia. Jos koet äkillistä heikkoutta tai puutumista toisella puolella kasvojen, käden tai jalan tai kyvyttömyys puhua tai löytää sanoja, tai menettää näön toisesta silmästä, saatat olla ottaen aivohalvaus tai TIA. Neurologiset oireet, jotka kestävät alle 24 tuntia kutsutaan TIA, kun taas oireet jatkuvat pidempään luokitellaan aivohalvauksia.

  TIA ja lyönnit ovat usein seurausta ateroskleroosin, verisuonet, jotka toimittavat verta aivoihin, kuten kaulavaltimoiden. Tämä on erittäin vakava. Jos luulet sinulla on aivohalvauksen, sinun pitäisi soittaa 9-1-1 ja hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon. Tämä on aivojen vastaava "sydänkohtaus", jonka aikana aivot on vailla happea kuljettavien veren tarjontaa. Viivyttely sairaanhoidon saattaa pysyvästi vaurioittaa aivoja.

Diagnoosi

Diagnoosi

Aikaisempi ateroskleroosi on diagnosoitu sitä parempi. Sinun kannattaa ottaa useita seuraavasti selvittää, jos olet vaarassa tämän ehdon. Keskustele muiden vaiheiden alla teidän terveydenhuollon ammattilainen.

 1. Toimisto-pohjainen fyysinen tentti. Kaikki naiset olisi tehtävä vuosittain tentti arvioida niiden riskitekijöitä sydän-ja verisuonitautien ja oireita ateroskleroosin. Fyysinen tentti olisi verenpaineen mittausta ja korkeus ja paino laskea painoindeksi (BMI). Normaali verenpaine on alle 120/80. Jos sinulla on korkea verenpaine, sinun pitäisi nähdä terveydenhuollon ammattilainen useammin varmista verenpaineesi on käsitelty riittävästi tavoitteen alle 130/85. Jos olet ylipainoinen, sinulla on suurempi riski sairastua diabetekseen ja metaboliseen oireyhtymään. Lääkärin tulisi rohkaista sinua noudattaa terveellistä ruokavaliota ja liikuntaa säännöllisesti vähentää riskiä.

  Usein ateroskleroosi ei diagnosoitu, kunnes olet komplikaatioita. Kuitenkin, ennen kuin kokemus komplikaatioita, teidän terveydenhuollon ammattilainen ehkä kuulla puhaltaa ääntä kutsutaan bruit kun tilalla stetoskooppi yli vaurioituneen valtimon. Myös, saatat olla vähentynyt pulssin teennäinen. Joskus, ateroskleroosin aiheuttaa verenpainetta kussakin sylissäsi olevan merkittävästi erilainen, toinen oire teidän terveydenhuollon ammattilainen voi helposti tarkistaa. Yleisemmin, ei ole ilmeistä merkkejä fyysinen tentti ehdottaa läsnäolo ateroskleroosin, ja näin ollen yksilöiden riskitekijöitä voidaan viitata lisätestauksen.

 2. Laboratoriokokeet. Alkaa 20-vuotiaana, naisilla pitäisi olla veren kolesteroli mitataan. Jos se on normaali, se voidaan tarkastetaan viiden vuoden välein. Kuitenkin, jos se on epänormaalia, se tulee seurata useammin, kuten vähintään kerran vuodessa. Täydellinen lipoprotein taso (verikoe, joka mittaa kokonaiskolesteroli, LDL-kolesteroli, HDL-kolesteroli-ja triglyseridiarvot) suosittelee NHLBI kuin alkuperäinen testi määrittää, jos kolesteroliarvot ovat normaaliarvojen sisäpuolella. Tämäntyyppinen testi, jota kutsutaan paasto lipoproteiini testi, otetaan kun et ole syönyt määrätty määrä aikaa yleensä yhdeksästä 12 tuntia. Veren-tason kolesteroli mitataan milligrammoina desilitraa kohti (mg / dl; desilitraa on yksi kymmenesosa litra).

  Jos olet vaarassa korkea kolesteroli tai muita ehtoja, jotka edistävät kehitystä sydänsairaus, teidän terveydenhuollon ammattilainen voi suositella useammin testausta.

  Täällä ovat "at yhdellä silmäyksellä" suuntaviivat kolesterolia. Muista kysyä teidän terveydenhuollon ammattilainen, jos veren kolesteroli tavoitteet pitäisi olla erilainen perustuttava yksittäisen sydänsairaus riskejä voi olla, kuten diabetes ja korkea verenpaine tai jos tupakoit:

  • Yhteensä kolesteroli:
   Toivottavaa on vähemmän kuin 200 mg / dl
   Borderline korkean riskin: 200-239 mg / dl
   Korkean riskin: 240 ja yli

  • HDL (high density lipoprotein) tasot:
   Optimaalinen: yli 60 mg / dl. (Katsotaan suojaavan sydänsairaus.)
   40-50 mg / dl: korkea taso vähemmän riskiä sydänsairauksiin
   Alle 40 mg / dl: pidetään merkittävä riskitekijä sydäntautien

  • LDL (low-density lipoprotein) tasot:
   Valinnainen tavoite korkean riskin potilailla: alle 70 mg / dl
   Optimaalinen: alle 100 mg / dl
   Lähellä optimaalista: 100-129 mg / dl
   Borderline korkea: 130-159 mg / dl
   Ylin: 160-189 mg / dl
   Erittäin korkea: 190 mg / dl ja yli

  Mukaan NHLBI tarkistettua 2004 kolesteroli ohjeita:

  Henkilöille erittäin suuri riski sydänkohtaus, kuten ne, jotka on ollut hiljattain sydänkohtaus tai epästabiili angina pectoris, yleinen LDL tavoitteiden tulee olla alle 70 mg / dl, lääkehoito statiinien suositellaan yleensä tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

  Potilailla, joilla on suuri riski sydänkohtaus, LDL-kolesteroli tavoitteet tulisi olla alle 100 mg / dl valinnainen tavoite on alle 70 mg / dl, ja lääkehoito suositellaan yleensä näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Korkean riskin henkilöitä ovat henkilöt, joiden tiedetään ateroskleroosi (kuten ne, joilla ennen sydänkohtaus, aivohalvaus tai perifeerinen valtimotauti), diabeetikot tai munuaissairaus tai ystävien kanssa tarpeeksi riskitekijöitä antaa heille 10-vuoden riski sydänkohtaus Yli 20 prosenttia alle Framinghamin riskiluku. Tutkimukset osoittavat, että suuri riski ja erittäin suuren riskin potilaat voivat hyötyä statiinihoidon vaikka niiden kolesterolipitoisuudet eivät koholla estääkseen tapahtumia.

  Kohtalaisen korkean riskin potilailla: LDL-kolesteroli tavoitteet olisi asetettava alle 130 mg / dl (tai vielä parempaa, alle 100 mg / dl) ja lääkehoito tulisi käyttää LDL tasoilla 100-129 mg / dl päästä tämän tavoitteen. Kohtalaisen korkean riskin henkilöitä ovat ne, joiden 10-vuoden riski sydänkohtaus on 10 prosentista 20 prosenttiin, joilla on enemmän kuin kaksi riskitekijöitä sydänsairauden, joilla positiivinen suvussa ennenaikaisen sepelvaltimotaudin tai joilla metabolisen oireyhtymän .

  Alhaisen riskin potilailla, LDL-kolesterolin tavoitteet tulisi olla alle 160 mg / dl. Alhaisen riskin yksilöt ovat niitä, joiden 10-vuotinen sydänsairauksien riskiä on alle 10 prosenttia, ja joilla on vähemmän kuin kaksi riskitekijöitä sydänsairauden. Yleensä, elintapojen muutoksia, kuten ruokavalio ja liikunta suositellaan ensin, mutta lääkehoito voidaan lisätä, jos nämä eivät riitä täyttämään tavoitteen.

  Huomaa, että elintapojen muutoksia, kuten ruokavalio ja liikunta suositellaan kaikille-jopa huumeiden terapiassa! Kun elintapojen muutokset eivät yksinään ole riittäviä, yleisin luokan lääkkeitä käytetään hoitoon korkea kolesteroli kutsutaan statiineja (esimerkkejä ovat atorvastatiini (Lipitor), simvastatiini (Zocor), rosuvastatiini (Crestor), pravastatiinia (Pravachol), lovastatiini ja fluvastatiini). Statiinit ovat erittäin tehokkaita vähentämään kolesterolia ja myös vähentää riskiä, ​​jolla on ensimmäinen tai uusiutuva sydäninfarkti.

  Itse asiassa, kun on olemassa useita erilaisia ​​kolesterolia alentava lääkitys saatavilla, tällä kertaa ryhmän kolesterolia lääkkeitä kutsutaan statiinien on osoitettu olevan tehokkain vähentämään sydän-ja verisuonitapahtumien. Niinpä, jos kolesterolia alentava lääkitys on osoitettu, statiinihoito olisi ensimmäinen hoito käytetään estämään myöhemmin kardiovaskulaaritapahtumien useimmilla henkilöillä, erityisesti korkean riskin ja erittäin korkean riskin yksilöiden. Jos yksilö ei voi sietää tietyn statiinin haittavaikutusten vuoksi yleensä muita statiineja alemmilla annoksilla voi kokeilla. Kun yksilö on maksimoitu ylimmissä statiiniannos sietää, jos heidän LDL-kolesteroli ei vieläkään ole päämäärä, toinen luokka kolesteroli lääkitys voidaan lisätä niiden hoito.

  • Triglyseridi (toinen tyyppi rasva) tasoja:
   Ihanteellinen: Alle 100 mg / dl
   Normaali: alle 150 mg / dl
   Borderline korkea: 150-199 mg / dl
   Ylin: 200-499 mg / dl
   Erittäin korkea: 500 mg / dl ja korkeampi


   Normaali triglyseridit pidetään alle 150 mg / dl. Jos olet kohtalainen tai suuri riski sydänsairauksiin ja edelleen korkeat triglyseridiarvot (vaikka pääsemästä kolesterolin tavoite statiini), saatat tarvita ylimääräistä lääkitystä. Tämä sisältää fibraatin kuten gemfibrotsiili (Lopid) tai niasiinia. Kalaöljystä ja omega-3-rasvahapot voivat myös auttaa vähentämään triglyseridipitoisuus.

   Päätavoitteena hoidon saavuttaa LDL tavoite. Toissijainen tavoite on oman ei-HDL-kolesteroli. Non-HDL on sinun kokonaiskolesteroli miinus HDL-kolesteroli. Tämä luku kuvaa muutamia muita aterogeenisen rasva ongelmia, kuten kohonnut triglyseridien. Non-HDL tavoitteena on tyypillisesti 30 prosenttiyksikköä korkeampi kuin LDL tavoite. Esimerkiksi, jos LDL tavoite on alle 100 mg / dl, sinun ei-HDL tavoite on alle 130 mg / dl). Erityishoitoa riippuu kolesterolia ja muita riskitekijöitä, mutta yleensä ensimmäinen vaihe hoito on elintapojen muutoksia, kuten parannukset ruokavalio ja liikunta. Jos elintapojen muutokset eivät toimi, statiinilääkkeet yleensä kokeilla ensin, ja muut lääkkeet voidaan lisätä tarvittaessa.

  • LDL-hiukkasiin. Kolesteroli kulkeutuu verisuonen seinämän läpi hiukkasia kutsutaan lipoproteiinit. Sen koosta riippuen, jokainen partikkeli kuljettaa eri määriä kolesterolia sisällä. Monet potilaat, joilla on diabetes tai metabolinen oireyhtymä ei ole kohonnut veren kokonais-tai LDL-kolesterolia, mutta ne ovat kohonneet triglyseridit ja alhainen hyvä HDL-kolesteroli. Tämä liittyy kuvio pieniä, tiheiden LDL-hiukkasten koko, joka on linkitetty edistää ateroskleroosia.

   Standardi rasva verikokeen antaa sinulle LDL taso keskittymä, mutta ei kertoa teille teidän koko hiukkasen count. Tietyissä tapauksissa, kun lisätietoja tarvitaan määrittämään riskiä, ​​lääkäri voi määrätä testit mitata LDL partikkelikoko tai kokonais-LDL partikkelien määrä. Tietyllä lipidin konsentraatio veressä, on enemmän yhteensä hiukkasia, jos hiukkaskoko on pieni ja vähemmän yhteensä hiukkasia, jos hiukkaskoko on suuri. On myös testi kutsutaan apolipoproteiini B (apoB), joka on hyvän arvion yhteen laskettu huono aterogeenisen hiukkasia.

  Lääkäri voi määrätä verikokeita muu kuin lipiditasoja, määrittää riskiä sydänsairauksiin. Näitä ovat muun muassa:

  • Paasto sokeri (korkea voi tarkoittaa diabetes tai prediabetes)
  • Insuliinitaso (korkeat voi tarkoittaa diabetes tai prediabetes)
  • Munuaistoiminta (munuaisten epänormaali toiminta on riskitekijä sydän)
  • C-reaktiivisen proteiinin (korkea CRP viittaavat tulehdus kehossa ja on merkkiaine lisääntynyt riski sydänsairaus)
 3. Nilkka brachial indeksi. Tämä yksinkertainen testi suoritetaan terveydenhuollon ammattilainen toimisto näytöt perifeerinen valtimotauti (PAD). Verenpaine lukema mitattiin kunkin jalan jaetaan keskimääräinen verenpaine käsittelyssä molemmat kädet. Normaalisti verenpaineen jaloissa on sama tai korkeampi kuin verenpainetta aseiden, joten arvo on 1 tai suurempi on normaalia. ABI alle 0,90 viittaa siihen, perifeerinen valtimotauti. Vaikka sinulla ei ole mitään oireita, mutta ei ole PAD, sinun tulee hoitaa aggressiivisesti lääkehoidolla, koska sinulla on suurempi riski tulevaisuudessa sydän-ja verisuonitapahtumien, mukaan lukien sydänkohtauksia ja aivohalvauksia.

  On muitakin testejä, jotka voivat auttaa terveydenhuollon ammattilainen määrittää, jos sinulla on ateroskleroosi. Nämä ovat:

  • Koronaariangiografian (tai arteriografia). Tätä testiä käytetään tutkia sepelvaltimoissa. Väriaine ruiskutetaan valtimo käden tai jalan kautta sakko putken tai katetrin, joka kulkee läpi aortan valtimoihin sydämen. Sydämesi ja verisuonten sitten kuvattiin samalla sydämesi pumput. Kuva, joka nähdään, kutsutaan varjoainekuvauksessa tai angiografialla, osoittaa mahdolliset tukokset aiheutuvat ateroskleroosista, sekä muita ongelmia. Tämä on invasiivinen testi-ja käytetään vain korkean riskin yksilöitä, jotka uskotaan olevan hyvät mahdollisuudet, joilla on huomattavia sepelvaltimotauti.

   Tämä on tarkin tapa arvioida läsnäolo ja vakavuus sepelvaltimotauti. Joskus tämä tehdään yhdessä ultraäänen koettimen, joka on viety katetrin kautta alas sepelvaltimoissa. Tätä menettelyä kutsutaan intravaskulaarisen ultraäänitutkimuksen tai IVUS. IVUS mahdollistaa entistä paremmin yksityiskohtaisesti valtimon seinämän arvioida vakavuuden vaurio ja tyyppi plakin kertyminen, kuten "pehmeä" plakkeja vs. "kovia" plakkeja.

   Te voidaan myös ruiskuttaa nesteen kanssa, joka estää X-säteet, jota kutsutaan "varjoaine" tai "väriaine", joka mahdollistaa kaasunsidonta näkyvyyttä tiettyihin kudoksiin. Injektio voi kirvelee ja jättää metallinen maku suussa, lämmin tai viileä tunne pistoskohdassa ja joissakin tapauksissa nokkosihottuma. Monet näistä värit ovat jodi-pohjainen, joten sinun täytyy kertoa hoitohenkilökunnalle, jos olet allerginen jodi.

   Jos terveydenhuollon ammattilainen päättää, että sinun täytyy olla angiografia, saatat joutua nopeasti neljästä kuuteen tuntiin ennen testiä, koska rauhoittava lääkitys saat testin aikana.

   Jos merkittävä tukos havaitaan varjoainekuvauksessa kardiologi voi yrittää avata tukos ilmapallo tai ilman stentti-prosessia kutsutaan pallolaajennus.
  • Kuvantamistutkimuksissa. Opiskella valtimoiden onko vai ei sinulla kovettumisen tai ahtauma suurissa valtimoissa tai kalsium talletuksia valtimoiden seinämiin tai määrittää muita tietoja tai rakenteessa sydämesi, lääkäri voi käyttää kuvantamisen tekniikoita, kuten tietokonetomografia (CT ) skannaus tai magneettikuvaus varjoainekuvauksessa (MRA), noninvasive testi, joka antaa samanlaisia ​​tietoja CT ilman röntgensäteitä.

   Ei-kontrastiavusteinen sydämen CT voi havaita kalsiumin kerääntymisen valtimoissa, mikä on merkki ateroskleroottisen plakin (kalsium osoittaa ylöspäin CT kirkas valkoinen, samanlainen kuin luu, ja voidaan nähdä ilman kontrastia). Tätä kutsutaan sepelvaltimo kalsiumia (CAC) pisteet ja joskus tilataan keskitason riskin yksilöiden turvatarkastuksesta lisäarvioinnille sepelvaltimotaudin riski tarvitaan. Ihmiset, joilla on korkea CAC on paljon plakin niiden verisuonia, joka liittyy lisääntynyt riski sydän-ja verisuonitapahtumien. Jos sinulla on korkea CAC tulokset, tehokkaammalla hoidolla, kuten statiineja voidaan suositella lisäksi elintapojen muutoksia.

   Sydämen CT värjätä kontrasti (kutsutaan CT varjoainekuvauksessa tai CTA) voidaan edelleen osoittaa onko ahtauma tai ahtauma sepelvaltimoiden. Koska CTAS on lisääntynyt riski väriaineen ja lisääntynyt säteily verrattuna ei-kontrasti CT, niitä ei suositella seulontakäytäntö joissa ei oireet ovat läsnä, mutta voidaan käyttää arviointiin, jos sinulla on rintakipua tai angina.
  • Doppler ultraääni. Lääkäri voi käyttää ultraääni työkalu nimeltään Doppler ultraääni ottaa verenpainetta eri kohtia käsivarteen tai jalkaan. Mittaamalla näitä paineita, lääkäri voi mitata veren virtausta valtimoissa sekä aste tukoksia.

  • Lepo EKG. EKG voi merkkejä ennen sydämen vaurioita kuten laajentuneen sydämen tai alueilla ennen sydänkohtaukseen. Monille naisille angina, EKG levossa on normaalia. Tämä ei ole yllättävää, koska oireita angina esiintyä stressiä. Siksi sydämesi toimintaa voidaan testata stressiä, tyypillisesti käyttävät.

  • Rasituskoe. Tämä testi osoittaa, miten hyvin sydän toimii lisääntynyt liikunnan. EKG ja verenpaine otetaan ennen, aikana ja jälkeen harjoittelun. Muut stressitestit lisäksi EKG käyttöä radionukleotidin markkereita, kuten tallium-tai ultraääni (ekokardiografia), ottaa kuvia sydämen ennen ja jälkeen stressin etsiä muutoksia sydämen että voisi luulla tukoksia. Yleensä stressitestin liittyy käynnissä juoksumatolla, mutta jos et voi käyttää juoksumatolla, sydän voidaan korostaa käyttämällä lääkkeitä, kuten dobutamiinia tai adenosiinin tai jokin uudempi stressiä aineet muistuttavat adenosiini.

  Vaikka CT, EKG ja ydin-tai kaiku stressitestit voi ehdottaa tukoksia, tukoksia voidaan vahvistettu kontrasti sepelvaltimoiden varjoainekuvaus.

Hoito

Hoito

Elintapojen muutokset (ruokavalio, liikunta, laihtuminen):

 1. Diet. Vaihtaminen ruokailutottumukset edelleen tehokkain tapa pysäyttää ateroskleroosin etenemistä. Syöminen ruokavalion vähän tyydyttyneitä rasvoja ja kolesterolia alentaa veren kolesterolia, ensisijainen syy ateroskleroosin. Vaikka tyydyttyneitä rasvoja ja transrasvoja ovat varmasti huonoja teitä, muita rasvoja, kuten monityydyttymättömiä rasvoja kalassa (omega-3), pähkinät ja pellavansiemenöljy tai tyydyttymättömiä rasvoja löytyy oliiviöljy, voi olla hyvä sinulle. Syöminen vähemmän tyydyttynyttä rasvaa ja vähentää kaloreita yleensäkin pitäisi myös auttaa sinua laihtua.

  Lisäksi katsomassa tyydyttyneitä ja transrasvoja, on myös tärkeää seurata liikaa sokerin nauttiminen, kuten sokeri, hunaja ja korkea fruktoosi maissi siirappi, joita usein löytyy makeutetut juomat ja jälkiruokia sekä myös piilossa monia jalostettuja elintarvikkeita. Keho muuntaa liikaa kaloreita kuten sokereista osaksi triglyseridejä keinona energian varastointiin. Joten alentaa sokerin nauttiminen alentaa myös veren triglyseridipitoisuus, lisäksi verensokeria.

  Vähentäminen natriumin saanti on tärkeää sekä ehkäisyyn ja hoitoon korkea verenpaine. DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) ruokavalio, hyväksyi suurten sydän järjestöjen on yksi strategia alentaa korkeaa verenpainetta. Se sisältää runsaasti alempi kalori elintarvikkeet, kuten hedelmiä ja vihanneksia ja täysjyvätuotteita ja vähän natriumia.

  Terapeuttinen Lifestyle muutokset (TLC) ruokavalio suunnitelma kehittämä NHLBI vaatii alle 7 prosenttia kaloreita tulevan tyydyttynyttä rasvaa ja vähemmän kuin 200 mg ravinnon kolesterolin. Kaksikymmentä-viisi prosenttia 35 prosenttia tai vähemmän, yhteensä päivittäinen kaloreita voi peräisin rasvasta, jos suurin osa näistä kalorit ovat tyydyttymättömiä rasvoja, joka ei aiheuta kolesterolia. Natriumin saanti olisi rajoitettava enintään 2400 mg päivässä. Lisäksi suuntaviivoissa kannustetaan tiettyjen elintarvikkeiden runsaasti liukoista kuitua lisätä ruokavalioon n LDL-alentava teho.

 2. Liikunta. Voit myös hyödyntää liikuntaa. Viimeaikainen tutkimus toteaa, että jopa kohtuullinen määrä liikuntaa liittyy alhaisempi kuolleisuus sepelvaltimotautiin. Niin vähän kuin 30 minuuttia kohtalaisen toimintaa eniten, ja mieluiten kaikki, viikonpäivät suojaa sydäntä ja suositellaan Euroopan Heart Association. Kuitenkin suositukset nousta 60-90 minuuttia kohtalaisen aktiivisuuden useimmat, ja edullisesti kaikki, viikonpäivät naisilla, jotka täytyy menettää tai ylläpitää painoa. Esimerkkejä kohtalainen aktiivisuus ovat reipas kävely, pyöräily, haravointi lehdet ja puutarhanhoito. Voimakas liikunta kuuluu juoksu, lenkkeily, uinti kierrosta ja murtomaahiihtoa. Ovat fyysisesti virkeänä tarjoaa kestävyyskuntoa riippumaton laihtuminen.

  Yllään askelmittari voi auttaa sinua pitämään kirjaa liikuntaa. European Heart Association suosittelee tavoitteena 10000 askelta päivässä, mikä on viisi mailia (2000 askelta maili), mutta kaikki vaiheet count. Tavoitteena saada enemmän askeleita päivääsi ottamalla portaat sijaan hissiä, pysäköinti kauemmas ja muita pieniä muutoksia.

 3. Laihtuminen. Jos olet ylipainoinen, laihdutus voi auttaa alentamaan veren kolesterolia. Se on myös tehokkain elämäntapojen muutos alentaa korkeaa verenpainetta, toinen riskitekijä ateroskleroosin ja sydänsairauksia. Paras tapa laihtua on kautta yhdistelmä ruokavalion ja liikunnan.

Farmakologinen (lääke) hoidot:

 1. Verihiutaleiden (tai veri-harvennus) lääkkeet. Lääkäri voi määrätä anti-verihiutaleiden lääkitys, kuten aspiriini tai klopidogreeli (Plavix) vähentää mahdollisuuksia veritulppa, jos sinulla on ateroskleroosin tai on suuri riski sille.

 2. Antikoagulantteja. Antikoagulantteja, kuten hepariinia tai varfariinia (Coumadin), voi myös auttaa estämään verihyytymien muodostumista. Varfariinin voidaan määrätä, jos sinulla on sydämen rytmihäiriöitä kutsutaan eteisvärinä tai eteislepatus tai jos sinulla on ollut tiettyjä lyöntiä. Uudempi antikoagulantit, kuten dabigatraanin, Rivaroksabaanin ja apixaban, voidaan käyttää paikka varfariinin tiettyjä merkkejä, kuten eteisvärinä.

 3. Kolesterolia alentava hoitoja. Kolesteroli-ja triglyseridejä alentava lääkitys, voidaan suositella sisältää:

  • Statiinit. Kuusi statiinilääkkeet ovat saatavilla Euroopassa: atorvastatiini (Lipitor), fluvastatiini (Lescol), lovastatiini (Mevacor, Altoprev), pravastatiini (Pravachol), simvastatiini (Zocor) ja rosuvastatiini (Crestor). Lisäksi, statiinit löytyy yhdistelmä lääkkeitä lovastatiinin ja niasiini (Advicor), atorvastatiini ja amlodipiini (Caduet), ja simvastatiinin ja etsetimibi (Vytorin). Statiinit ovat tehokkaimpia alentaa LDL-kolesterolia, mutta ne voivat myös olla vähäinen vaikutus nostaa HDL-kolesteroli ja alentamalla triglyseridien. Ne ovat yleensä ensilinjan lääkkeitä käytetään.

   Varmista puhut terveydenhuollon ammattilainen nähdä, jos olet ehdokkaana statiinihoidon. Jos havaitset haittavaikutuksia, kuten lihaskipuja tai tumma virtsa, lopeta lääkkeen välittömästi ja soita terveydenhuollon ammattilainen.

  • Niasiinia. Niasiinia on vesiliukoinen B-vitamiini. Valitettavasti et voi alentaa kolesterolia ottamalla vitamiinilisä, on tällainen vaikutus, on otettava annoksina selvästi vitamiinin vaatimus. Vaikka nikotiinihappo on edullinen ja saatavilla over the counter, älä ota sitä alentaa kolesterolia ilman ohjausta terveydenhuollon ammattilainen, koska mahdollisia sivuvaikutuksia. Laajennettu release muoto on saatavissa reseptillä kuin Niaspan. Se vähentää triglyseridejä, nostaa HDL-kolesterolin ja vaatimattomasti alentaa LDL-kolesterolia. Valitettavasti tämä lääkitys aiheuttaa joillekin ihmisille kutinaa ja huuhtele (punaisiksi).

  • Sappihappositojat. Kolme sappihappositojat nykyisin säädetty Euroopassa ovat kolestyyriamiinihartsi (Questran), kolestipoli (Colestid) ja colesevalam (WelChol). Saatavana jauheet, tabletit tai rakeet, nämä lääkkeet toimivat sitomalla sappihappoja, jotka sisältävät kolesterolia suolistossa. Ne voidaan määrätä yksin tai yhdessä toisen lääkkeen kanssa.

  • Fibraatit. Nämä lääkkeet vähentävät triglyseridien vähentämällä maksan n tuotanto LDL-kolesterolin ja avustaa poistamisen triglyseridien verestä. Yleisimmin käytetty fibraatit Euroopassa ovat gemfibrotsiili (Lopid) ja fenofibraattia (Tricor). Fibraatit ei suositella ainoana lääkehoidon naisille sydänsairaus joille LDL kolesterolin vähentäminen on tärkein tavoite.

  • Kolesterolin imeytymisen estäjät. Tämän luokan huumeita alentaa kolesterolia estämällä sen imeytymistä suolistossa. Ensimmäinen hyväksytty lääke tässä luokassa on etsetimibi (Zetia). Sitä voidaan käyttää yksin tai yhdessä statiinin kanssa.

  • Omega-3-rasvahappoja. Omega-3-rasvahapot, kuten kalaöljy voi auttaa nostamaan HDL-kolesteroli ja alempi kohonneet triglyseridit. Sitä voidaan antaa reseptiä muodossa tai tiskiltä.

Huumeet ääreisvaltimosairaus

Jos sinulla on voimakasta kipua tai kouristelua jaloissa, kun kävelet, teidän terveydenhuollon ammattilainen voi suositella klopidogreeli (Plavix), silostatsoli (Pletal) tai pentoksifylliini (Trental). Silostatsolin yleensä välttää yksilöiden sydämen vajaatoimintaa.

Jos otat lääkkeitä parantaa kolesteroli, verenpaine-tai kohtelisi muita sydänsairauden oireita, muista kysyä mahdollisia sivuvaikutuksia; yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden, elintarvikkeiden tai juomien, milloin ja miten sinun tulisi ottaa määrätty lääkitys.

Revaskularisaatiotoimenpiteiden ateroskleroosin

Aiemmin, avataan valtimoiden vaurioitunut ateroskleroosin sydämen ympärille tarkoitti suorittaa ohitusleikkaus (avosydänleikkaus), jotka edellyttävät, että rinnassa avataan kirurgisesti ja veren virtausta ohjataan ympäri vaurioituneen valtimon. Nyt vaihtoehtoja avoin sydänkirurgia, kuten pallolaajennus, mahdollistavat nopeamman, vähemmän kivulias toipuminen. Kuitenkin, kaikki eivät ole ehdokas pallolaajennus ja jotkut vielä vaatia leikkausta. Lisäksi kaikki eivät ateroskleroosin edellyttää avaamalla valtimoiden pallolaajennus. Jotkut yksilöiden stabiili sepelvaltimotauti ja stabiili angina voi olla ehdolla hoidon aggressiivinen lääkehoito yksin. Nämä päätökset riippuvat yksilön, tyypit tukokset, tulokset stressitestien, oireiden vaikeusasteen ja muut tekijät.

 • Pallolaajennus tai pallolaajennuksen. Yhteyttä hoitohenkilökuntaan ensin suorittaa sepelvaltimoiden varjoainekuvauksessa mitkä valtimot ovat tukossa. Kautta katetrin (tai putki) jalassa (reisiluun) tai käsivarren (hartian) valtimo, katetri maksetaan ennakkona sydämen ja väriaine ruiskutetaan sepelvaltimoissa. Jos pallolaajennus on osoitettu, kardiologi tulee sijoittaa katetri pieni ilmapallo sen kärki kaventunut sepelvaltimo. Pallo täytetään ja tyhjennetään venyttää tai murtaa kaventuminen ja parantaa kanavan veren virtausta. Yleensä lääkäri lisätä stentti, pieni rakennustelineet suunniteltu ehdotus valtimon auki. Kuten ilmapallo laukeaa, se laajenee stentti. Pallolaajennus ei ole leikkaus, ja se suoritetaan, kun olet hereillä. Kestää tyypillisesti noin yhden tai kahden tunnin ajan. Mutta on toipumisaika joka yleensä liittyy tehdyn tasainen kolmesta kuuteen tuntia toimenpiteen jälkeen, jotta jalka (tai käsi) valtimoon parantua verenvuodon estämiseen.

  Jos pallolaajennus ei syvene valtimo tai jos komplikaatioita esiintyy, ohitusleikkaus voidaan tarvita. Potilaat, joilla on tiettyjä tukoksia voi olla ehdokkaita pallolaajennus ja sitä voidaan kutsua varten ohitusleikkaus.

  Yksi jatkuva haaste kardiologit kasvot ateroskleroosin että plakkia talletuksia voi palata (ehto kutsutaan restenoosi). Jopa potilailla, joilla on ollut angioplasties joskus vaatia tulevaisuudessa hoitoja laajentaa verisuonia tukossa uusia tukos. Tänään, uusien huumeiden päällystetyt stentit merkittävästi vähentää hinnat restenoosin verrattuna vanhemman sukupolven stenttien. Lisäksi uusia lääkkeitä ja uusia stentit ovat kehityksessä, ja tulevaisuus on lupaava edistysaskeleet tällä alalla.

 • Aterektomian. Sepelvaltimoiden aterektomian on menettely, joka poistaa plakin verisuonia, jotka toimittavat sydänlihaksen käyttäen pyörivä partakone tai laserkatetrin. Aterektomian voidaan seurannut stenttaus tai pallolaajennuksen.

 • Endarterektomian jälkeen. Tämä kirurgisen suoritetaan yleisanestesiassa, poistaa plakin teidän valtimoissa. Oman kaulavaltimoiden, kirurgi tekee leikata niskassa, avaa valtimo siellä, ja poistaa plakin kunnes sisällä valtimon on puhdas ja sileä.

 • Trombolyyttistä hoitoa. Jos verihyytymä estää valtimon, lääkäri saattaa lisätä lääkkeen suoraan että valtimo paikassa tukos hajottaa hyytymän aikaan angiografia. Aikana akuutti sydänkohtaus, jos pallolaajennus ei ole välittömästi saatavilla omassa sairaalassa, lääkärit voivat antaa liuotushoitoa suoneen hajottaa verihyytymiä elimistössä. On joitakin riskejä liuotushoitoa lukien verenvuoto aivoissa. Näin ollen jos pallolaajennus on saatavilla, tämä on yleensä edullista systeeminen liuotushoitoa sydänkohtauksia.

 • Sepelvaltimon ohitusleikkaus. Tässä leikkaus, verisuoneen (yleensä otettu jalan, käden tai rinnassa) on ommeltu Tukkeutunut valtimo niin veri voi ohittaa estetty alueella. Useita ohittaa voidaan suorittaa, jos useat valtimot ovat tukossa. Ohitusleikkaus lievittää oireita sydänsairauksia, mutta ei paranna sitä. Tulet vielä täytyy tehdä elintapojen muutoksia, kuten ne on kuvattu aikaisemmin ja ottaa lääkkeitä.

Ehkäisy

Ehkäisy

Yritä noudattaa näitä vinkkejä estää ateroskleroosin:

 • Lopeta tupakointi. Tupakointi kiihdyttää ateroskleroosin kehittymistä, mikä johtaa usein sepelvaltimotauti. Naiset, jotka tupakoivat ovat kaksi tai kuusi kertaa todennäköisemmin kärsivät sydänkohtaus kuin tupakoimattomat naiset, ja riski kasvaa lukumäärän poltettujen savukkeiden päivässä. Hyvä uutinen on, että lopetus dramaattisesti leikkaa riskiä, ​​vaikka ensimmäisen vuoden aikana, ei väliä mitä ikäsi.

 • Alentaa verenpainetta. Jopa hieman korkea verenpaine tasot voidaan tuplata riskiä sydänsairauksiin. Normaali verenpaine on alle 120/80 mm Hg. Korkea verenpaine tai verenpainetauti, on verenpaine lukema 140/90 mmHg tai enemmän. Välillä 120/80 mm / Hg ja 139/89 mmHg pidetään prehypertension.

  Korkea verenpaine myös lisää mahdollisuuksia aivohalvaus, sydämen vajaatoiminnan ja munuaisten vajaatoiminta. Korkea verenpaine voidaan hoitaa onnistuneesti lääkkeillä. Yleisesti määrätty lääkkeitä ovat diureetit, ACE-estäjät (ACE-estäjät), angiotensiini II-reseptorin salpaajat, beetasalpaajat ja kalsiuminestäjät (CCB).

  Jos verenpaineesi ei ole liian korkea, saatat pystyä hallitsemaan sitä kokonaan läpi laihtuminen (jos olet ylipainoinen), säännöllinen liikunta ja vähentämällä alkoholiin sekä suolan ja natriumin. Natrium on ainesosa suolaa, joka on monissa pakattuja elintarvikkeita, hiilihappoa sisältävät juomat, ruokasoodaa ja joitakin antasidit.

 • Hanki säännöllinen liikunta ja laihtua. Onneksi se ei vie paljon aikaa tai vaivaa tulla fyysisesti aktiivisia. Niin vähän kuin 30 minuuttia kohtalaisen toimintaa eniten, ja mieluiten kaikki, viikonpäivät suojaa sydäntä ja suositellaan Euroopan Heart Association. Suositukset nousta 60-90 minuuttia kohtalaisen toimintaa eniten ja mieluiten kaikki, viikonpäivät naisilla, jotka tarvitsevat menettää tai ylläpitää painoa. Esimerkkejä kohtalainen aktiivisuus ovat reipas kävely, pyöräily, haravointi lehdet ja puutarhanhoito. Voimakas liikunta kuuluu juoksu, lenkkeily, uinti kierrosta ja murtomaahiihtoa.

  Voit jakaa 30-90 minuuttia keskiraskasta toiminta osaksi lyhyemmästä vähintään 10 minuuttia. Jos olet jo harjoittaa tämän toiminnan taso, voit saada lisäetuja tekemällä enemmän.

 • Verensokerisi jos sinulla on diabetes. Diabetes on tyypillisesti diagnosoitu paasto glukoosi (sokeri) yli 125 mg / dl. Potilaat, joilla on diabetes tulisi käsitellä komplikaatioiden estämiseksi sydän-ja verisuonitauteihin, hoito koostuu tyypillisesti yhdistelmä elämäntapojen muutokset ja lääkitys. Sinun tehtäväsi hemoglobiini A1c hoidon tulee olla alle 7 prosenttia. Ne, joilla on diabetes, joilla on myös hyvä sokeritasapainon ovat paljon vähemmän todennäköisesti kehittää komplikaatioita kuin heikosti sokeritasapainon.

  Ne henkilöt, joilla paasto glukoosi (sokeri) on 100-125 mg / dl, voidaan pitää prediabetes tai glukoosi suvaitsematon. Tämä liittyy usein metabolinen oireyhtymä, ja yksilöiden glukoosi-intoleranssi on suuri riski kehittää totta diabetekseen seuraavien 10 vuoden aikana. Laihtuminen, terveellinen ruokavalio ja liikunta ovat tärkeitä parantaa verensokeri ja estää diabeteksen.

 • Alentaa LDL-kolesterolitasoa. Mukaan Centers for Disease Control and Prevention, noin yksi kuudesta aikuisille tai 16,3 prosenttia Euroopan aikuisväestöstä-on korkea kokonaiskolesteroli. Lisää naisia ​​on korkea kolesteroli kuin miehet.

 • Pidä triglyseridien kurissa. Lipoproteiiniprofiiliin joka määrittää kolesteroliarvosi mitataan myös toinen rasva kutsutaan triglyseridien. Tuotetaan maksassa, triglyseridit koostuvat tyydyttyneiden, monityydyttymättömien ja monotyydyttymättömien rasvat. Optimaalinen tavoite triglyseridiarvo yksilöille ilman sydänsairaus tai sydänsairaus liittyviä riskitekijöitä on alle 100 mg / dl.

  Useimmille leikkaamalla elintarvikkeiden korkea tyydyttyneitä rasvoja ja kolesterolia ja syö enemmän kuitua alentaa sekä kokonais-ja LDL-kolesterolia. Säännöllinen liikunta ja laihtuminen jos olet ylipainoinen myös alentaa veren kolesterolia. Menettää ylimääräistä painoa, lopettaa tupakointi ja yhä fyysisesti aktiivisia voi myös auttaa lisäämään HDL kolesterolia. Laihdutus, liikunta ja supistamalla sokerin saanti voi auttaa alentaa triglyseridejä.

Faktat tietää

Faktat tietää

 1. Ateroskleroosi on usein ensimmäinen vaihe sepelvaltimotauti.

 2. Aiheuttamia sairauksia ateroskleroosin ovat suurin syy sairauden ja kuoleman Euroopassa.

 3. Ateroskleroosi syntyy, kun teidän valtimoissa kapeita ja tulla vähemmän joustavaa koska kolesteroli, rasva-aineet, solu jätteitä, kalsiumia ja fibriinin kollektiivisesti kutsutaan plakkia keräävät niiden sisäseinät. Valtimoiden vastata kertyminen tulemalla tulehtunut, aiheuttaen arpikudosta ja muut solut muodostavat kärsineillä alueilla edelleen pienenemässä valtimon.

 4. Mikä aiheuttaa plakki alkaa rakentaa ei tiedetä. Jotkut asiantuntijat ovat sitä mieltä plakin alkaa kerääntyä paikoissa, joissa sisempi kerros valtimon vaurioituu, mahdollisesti kohonnut kolesteroli, kohonnut triglyseridipitoisuus, korkea verenpaine tai tupakansavusta.

 5. Naisen riskiä sairastua ateroskleroosin ja sydän kasvaa kuin hän ikäisille. Ennen vaihdevuodet, estrogeenin tuotettu munasarjat antaa jonkinlaista suojaa sydänsairaus. Kuitenkin hormonikorvaushoito naisilla vaihdevuosien jälkeen ei vähennä riskiä sydän-ja verisuonitautien. Ja muistakaa, että naiset, joilla on diabetes tai jotka tupakoivat ovat vaarassa sydänsairauden koko elämänsä.

 6. Ateroskleroosi voi vaikuttaa keskisuurten ja suurten valtimoiden kaikkialla elimistössä, rajoittaa verenkiertoa ja rajoittamalla hapen määrää elimiä.

 7. Tupakointi kiihdyttää ateroskleroosin kehittymistä, nostaa verenpainetta ja rajoittaa hapen määrää veressä toimittaa kehoon.

 8. Muuttaminen elämäntapojen edelleen tehokkain tapa pysäyttää ateroskleroosin etenemistä. Muuttamalla ruokavaliota yhteen vähärasvainen, erityisesti tyydyttynyttä rasvaa ja kolesterolia vähentää korkea veren kolesteroli, ensisijainen syy ateroskleroosin.

 9. Jos olet ylipainoinen, laihdutus voi auttaa alentamaan veren kolesterolia. Se on tehokkain elämäntapojen muutos vähentää korkea verenpaine, toinen riskitekijä ateroskleroosin ja sydänsairauksia.

 10. Korkea verenpaine, tupakointi, korkea kolesteroli, kohonneet triglyseridit, lihavuus, diabetes ja liikunnan puute vaarantaa toiminnan suurten sydämen valtimoita ja ovat erityisen uhkaa naisten terveyttä.

Kysymystä

Kysymystä

Läpi seuraavat kysymykset Kysy ateroskleroosin niin olet valmis keskustelemaan tästä tärkeästä terveysongelma teidän terveydenhuollon ammattilainen.

 1. Onko minulla ateroskleroosin (valtimoiden kovettuminen)? Mitä testejä voidaan tilaat selvittää?

 2. Miten korkea kolesteroli laittoi minut riski ateroskleroosin? Onko minun veren kolesterolitasoa liian korkea?

 3. Mitä voin tehdä lisäksi lääkityksellä parantaa terveyttäni ja alentaa minun ateroskleroosiriskin?

 4. Mitä lääkkeitä voi auttaa alentamaan minun ateroskleroosiriskin? Mitä ne kutsutaan ja mitä nämä lääkkeet tekevät?

 5. Mitä sivuvaikutuksia lääkkeitä olet suositellaan? He vuorovaikutuksessa muita lääkkeitä, jotka otan?

 6. Mitkä ovat varoitusmerkkejä sydänkohtaukseen? Mitä pitäisi tehdä, jos luulen sydänkohtaus?

 7. Miten ateroskleroosin vaikuttaa minun riski sydänkohtaus, angina pectoris tai muita sydänoireita? Kuinka usein minun pitäisi olla minun valtimoissa, kolesteroli, verenpaine ja sydämen tarkistettu?

 8. Voinko silti käyttää? Tuleeko siitä mitään haittaa minun valtimoihin tai sydämeni? Millainen on paras minulle ja kuinka usein minun pitäisi käyttää?

 9. Mitkä ovat angioplastia, aterektomian ja endarterektomian? Ovatko nämä sopivia vaihtoehtoja minulle?

 10. Mikä on ohitusleikkaus? Voiko se auttaa minua?

Key Q &

Key Q &

 1. Mikä on ateroskleroosi?

  Usein nimitystä "valtimoiden kovettuminen," ateroskleroosin tapahtuu, kun teidän valtimoissa kapeita ja tulla vähemmän joustavaa koska kolesteroli, rasva-aineet, solu jätteitä, kalsiumia ja fibriinin kollektiivisesti kutsutaan plakkia keräävät niiden sisäseinät. Valtimoiden vastata kertyminen tulemalla tulehtunut. Tämä aiheuttaa arpikudosta muodon ja muita soluja kerätä kärsineillä alueilla edelleen pienenemässä valtimon. Ateroskleroosi on muoto arterioskleroosin, joka on yleisnimitys luonnollisille kovettuminen valtimoiden, joka tapahtuu iän myötä.

 2. Mikä aiheuttaa plakin rakentaa?

  Emme tiedä. Jotkut asiantuntijat ovat sitä mieltä plakkia kerääntyy paikoissa, joissa sisempi kerros valtimo on vaurioitunut, mahdollisesti kohonnut kolesteroli, kohonnut triglyseridipitoisuus, veren kohonneen glukoositason, korkea verenpaine ja tupakansavun. Tupakointi erityisesti kiihdyttää ateroskleroosin kehittymiseen sekä lisätä verenpainetta ja rajoittamalla hapen määrää veressä toimittaa kehoon. Diabetes on myös merkittävä riskitekijä, ja stressi on myös ollut mukana, vaikka sen täsmällinen yhdessä sydänsairaus ei ole määritetty. On myös geneettisiä tekijöitä, jotka altistavat yksilön varhaisen ateroskleroosin.

 3. Tiedän olen ateroskleroosin tunnustamalla oireita?

  Ei välttämättä. Usein tauti etenee pitkään aikaan ennen komplikaatioita tai oireita ilmenee. On kuitenkin olemassa joitakin ehtoja, jotka voivat vihjaavat ateroskleroosi diagnoosi, kuten rintakipua tai angina pectoris. On kuitenkin arvioitu, että kaksi kolmasosaa naisista kuolee yhtäkkiä sepelvaltimotauti ei ollut ennen oireita. Siksi on tärkeää, että saat seuloa sydän-ja verisuonitautien riskitekijöitä ja katsottava asianmukaiseksi, koska odottavat Oireiden voi olla liian myöhäistä.

 4. Mitä voin tehdä estää ateroskleroosin?

  Muuttaminen tottumukset edelleen tehokkain tapa pysäyttää sairauden eteneminen. Muuttamalla ruokavaliota yhtä vähän tyydyttyneitä rasvoja ja kolesterolia vähentää korkea veren kolesteroli, ensisijainen syy ateroskleroosin. Kohtalainen määrä terveempiä monityydyttymättömiä ja tyydyttymättömiä rasvoja, kuten kala, pähkinät ja oliiviöljy voivat olla hyödyllisiä, mutta on tietoinen kaikista kulutettuja kaloreita päivässä. Syöminen vähemmän sokeria ja ruokavalion rikastunut hedelmiä, vihanneksia ja kuitua pitäisi myös auttaa sinua laihtua. Jos olet ylipainoinen, laihdutus voi auttaa alentamaan veren kolesterolia ja on tehokkain elämäntapa keino alentaa korkeaa verenpainetta, toinen riskitekijä ateroskleroosin ja sydänsairauksia. Voit myös hyödyntää liikuntaa.

 5. Onko ateroskleroosi vaarallista?

  Kyllä! Kun tauti etenee, se voi kokonaan tukkia verisuonia, katkaisemalla veren virtausta. Tämä on erityisen vaarallista valtimoissa lähellä aivojen, sydämen tai muita elintärkeitä elimiä. Täysin tai lähes tukossa veren virtausta sydämeen voi johtaa sydänkohtaukseen ja tappaa lihassoluja sydämessä. Tuloksena on pysyvä sydänvaurio. Plakki voi myös murtua irti äkillisesti ja matkustaa