Etusivu
Terveys | wHe

Metabolinen oireyhtymä

Metabolinen oireyhtymä

Metabolinen oireyhtymä

Mikä se on?

Yleiskatsaus

Mikä se on?
Metabolinen oireyhtymä ei ole sairaus, vaan klusterointi eli "tähdistö" terveyden merkkiaineiden liittyvän painon, liikunnan puute ja genetiikan.

Metabolinen oireyhtymä ei ole sairaus, vaan klusterointi eli "tähdistö" terveyden merkkejä. Vaikka on olemassa useita määritelmiä, mitä vaaditaan diagnosoitu metabolinen oireyhtymä, Euroopassa eniten terveydenhuollon ammattilaiset käyttävät kriteerit National Heart, Lung, ja Blood Institute (NHLBI) ja European Heart Association.

Tämä määritelmä sanoo, että sinulla on vähintään kolme seuraavista viidestä merkit on diagnosoitu metabolinen oireyhtymä:

 • Vyötärönympärys yli 35 tuumaa ympäri (yli 40 tuumaa miehillä).
 • Paasto verensokerin tasoa 100 mg / dl tai enemmän, tai olet jo lääkityksellä, koska sinulla on korkea veren glukoosipitoisuus.
 • Triglyseridien taso vähintään 150 mg / dl. Triglyseridit ovat muodossa rasvaa veressä.
 • HDL-kolesterolin tasoa ("hyvä" kolesteroli) alle 50 mg / dl (alle 40 mg / dl miehillä), tai olet jo lääkityksellä lisätä HDL taso.
 • Verenpaine vähintään 130 mm Hg systolisen (ylä numero) tai 85 mm Hg diastolinen (pohja numero) tai olet jo lääkityksellä hoitoon korkea verenpaine.

Mukaan Euroopan Heart Association, 47 miljoonaa eurooppalaista on metabolinen oireyhtymä, vaikka monet eivät ehkä tiedä sitä. Metabolinen oireyhtymä on huolenaihe, koska se liittyy useita terveyttä, erityisesti sydänsairauksiin ja diabetekseen. Vaikka hinnat metabolisen oireyhtymän ovat samat miehille ja naisille, naisten sairaus nimeltä munasarjojen monirakkulatauti (PCOS) ovat jopa 11 kertaa todennäköisemmin metabolinen oireyhtymä kuin ilman PCOS.

Lisäksi, edullisesti metabolisen oireyhtymän lisääntyvät iän, esiintyy noin 45 prosenttia vuotiaista 60-69. Tutkijat ovat löytäneet metabolisen oireyhtymän riskin naisilla alkaa nousta noin perimenopause, joka näyttää liittyvän lisäyksiä testosteroni tuolloin.

Syystä niin monet eurooppalaiset ovat metabolinen oireyhtymä liittyy kolme asiaa: paino, liikunnan puute ja genetiikan.

Vaikka olet todennäköisesti saada metabolinen oireyhtymä, jos olet ylipainoinen, ei jokainen, joka on ylipainoinen on se. Ja voit olla se, vaikka et ole ylipainoinen. Arvioiden mukaan noin 22 prosenttia ylipainoisia ja 60 prosenttia lihavia ihmisiä on metabolinen oireyhtymä, jossa riski arvellaan suoraan määrää vatsan rasvaa. Vatsan tai sisäelinten rasvaa määritellään vyötärön ympärysmitta. Myöhemmin, me puhua enemmän siitä, miksi tämä lisää riskiä tiettyjen sairauksien.

Sinulla on myös suurempi riski sairastua metaboliseen oireyhtymään jos olet latinalaisamerikkalainen tai Etelä-Aasian (päässä Intian niemimaalta), eivät saa paljon eikä liikuntaa ja seuraa rasvainen ruokavalio, erityisesti yksi suuri paistettuja ruokia, hiilihydraatteja ja niin sanottuja "tyhjiä kaloreita", kuten sooda. Käänteisesti jälkeen ruokavalion korkea täysjyvätuotteita ja tyydyttymättömiä rasvoja, samoin kuin lievä tai kohtalainen alkoholin, voi vähentää riskiä.

Metabolinen oireyhtymä voi myös olla sivuvaikutus psykoosilääkkeet, erityisesti lääkkeen klotsapiini (Clozaril).

Jo esiintyvyys metabolisen oireyhtymän kasvaa aikuisilla, se nousee myös nuorille. Nykyään noin 9 prosenttia nuorten yli 12-vuotiaana sovi määritelmää metabolisen oireyhtymän. Tämä sisältää 19 prosenttia Native eurooppalaisista ja 13 prosenttia Meksikon-eurooppalaisia. Enemmän ylipainoisia teini-ikäiset ovat, sitä todennäköisemmin ne on metabolinen oireyhtymä. Esimerkiksi 39-50 prosenttia vastaajista katsoi, lihavia niiden ikä on metabolinen oireyhtymä.

Vaikka olet paljon todennäköisemmin metabolinen oireyhtymä, jos olet ylipainoinen tai liikalihava, voit olla se vaikka sinulla on normaali paino. Tärkein riskitekijä on rasvan vatsan ympärys, nimeltään viskeraalisen rasvan. Tämä viskeraalisen rasvan kertyä enemmän naisilla vaihdevuosien jälkeen.

Viskeraalisen rasvan tuottaa hormoneja ja muita kemikaaleja, jotka muuttavat tapaa tiettyjen järjestelmien elimistössä työssä. Esimerkiksi, ne lisäävät määrää tulehduksen verisuonia, mikä voi johtaa kertyminen plakin suonen seinämiin. Lopulta palaset plakki voi katkaista ja tukkia verisuonia tai verihyytymiä voi muodostua ja tukkia aluksia, aiheuttaa sydänkohtauksen.

Tutkimusten mukaan riskiä sydän-ja verisuonitautien (CVD) kaksinkertaistuu, jos sinulla on metabolinen oireyhtymä, ja olet todennäköisesti kuolee CVD jos sinulla on metabolinen oireyhtymä. Lisäksi sinun on huomattavasti todennäköisempää kehittyä ateroskleroosi, kertyminen plakin teidän sepelvaltimoiden joka edistää sydänsairauksia, aivohalvaus ja perifeerinen verisuonisairaus (PVD).

Komponentit metabolinen oireyhtymä johtaa myös insuliiniresistenssiä. Insuliini on hormoni tarvitaan päästä soluihin avata ja päästää glukoosin sisään Insuliiniresistenssi tapahtuu, kun solut eivät ole tarpeeksi insuliinia reseptoreihin ("lock", johon "avain" insuliinia kohtaukset), tai insuliini reseptoreihin don ' T toimi kunnolla. Ehkä he eivät muodostunut oikea tai ehkä he vain itsepäinen eikä anna glukoosia soluihin. Siksi niitä kutsutaan "kestävä" insuliinia. Tulos? Glukoosi kerääntyy verenkiertoon. Lopulta tämä voi muuttua tyypin 2 diabetes.

Vaikka metabolinen oireyhtymä ei ole suora syy diabetes, se on vahva ennustaja taudin. Jos sinulla on metabolinen oireyhtymä, riskiä sairastua diabetekseen on kaksi ja puoli neljään kertaa suurempi kuin joku, joka ei ole kunnossa. Ja enemmän riskitekijöitä sinulla on metabolinen oireyhtymä, sitä todennäköisemmin olet kehittyä diabetes.

Tutkijat ovat myös löytää yhteyksiä metabolisen oireyhtymän ja alkoholiton rasvamaksa (NAFLD), krooninen munuaissairaus, dementia ja uniapnean.

Diagnoosi

Diagnoosi

Metabolinen oireyhtymä on hyvin monimutkainen kunnossa diagnosoida. Ainoa näkyvä oire metabolisen oireyhtymän ylipaino, mutta se ei takaa, että sinulla on kunnossa. Ja voit olla metabolinen oireyhtymä, vaikka et ole ylipainoinen.

On olemassa ainakin kuusi määritelmät metabolinen oireyhtymä. Tärkein näistä käytetään Euroopassa tulee National Heart, Lung, ja Blood Institute (NHLBI). Kaavion eroja määritelmien. Klikkaa tästä nähdäksesi kartan .

WHO, esimerkiksi edellytetään näyttöä insuliiniresistenssiä tai diabetes tehdä diagnoosi metabolisen oireyhtymän, kun taas IDF vaatii tiettyä vyötärölihavuuden. NHLBI katsoo kuitenkin, viidestä osa yhtä tärkeitä. WHO: n määritelmä on tarkoitus tunnistaa ihmisiä suurempi riski diabetekseen, vaikka NHLBI määritelmä on suunniteltu tunnistamaan joilla suurempi riski sydän-ja verisuonitautien (CVD).

Euroopassa, siellä yleisesti yksimielisiä lääketieteen ammattilaisten käyttöön NHLBI määritelmää, osittain koska se on niin vaikea testata yksilöiden insuliiniresistenssiä tyypilliseen terveydenhuollon tarjoajan toimistoon.

Todellisuudessa kuitenkin, että mikä tahansa yksi viidestä riskitekijöiden lisää riskiä sydän-ja verisuonitautien, onko teillä metabolisen oireyhtymän tai ei. Joten onko sinulla yksi tai kaikki viisi osa, sinun ja terveydenhuollon ammattilainen on työskenneltävä yhdessä kyseisen riskin pienentämiseksi ja kaikki muut voi olla.

Voit diagnosoida metabolinen oireyhtymä, teidän terveydenhuollon ammattilainen on mitattava viiden osallistuvia osia kunto: verenpaine, veren triglyseridien taso, HDL-kolesterolin taso, vyötärön ympärysmitta ja paasto verensokerin. Sinun tulee paastota vähintään 12 tuntia ennen verikokeita.

Jos sinulla on munasarjojen monirakkulatauti, tai PCOS, sinun pitäisi kysyä teidän terveydenhuollon ammattilainen arvioimaan teitä metabolinen oireyhtymä. Tämä ehto vaikuttaa välillä 6,5 ja 8 prosenttia hedelmällisessä iässä olevia naisia. Tyypillisiä oireita ovat epäsäännölliset tai puuttuvat kuukautiset, lihavuuden ja hiukset kasvojen ja muut ruumiinosat, jossa naiset eivät tyypillisesti ole paljon hiuksia, tilaa kutsutaan hirsutismi. Naiset PCOS on myös usein korkea testosteronitaso ja usein vaikeuksia saada raskaana.

Jotkut tutkimus toteaa, että naiset PCOS ovat jopa 11 kertaa todennäköisemmin metabolinen oireyhtymä. Mitä emme tiedä onko osia metabolisen oireyhtymän aiheuttaa PCOS tai päinvastoin. Mutta naiset PCOS taipumus olla ylipainoinen, insuliiniresistenssi, on korkea paastoverensokerissa ja itse asiassa paljon suurempi riski yleisesti sydän-ja verisuonitautien ja diabeteksen.

Hoito

Hoito

Kulmakivi hoito metabolinen oireyhtymä on yksinkertainen: parantaa ruokavaliota, rajoittamalla kaloreita, laihdutus ja / tai ylläpitää normaali paino ja yltyviin liikuntaa. Menettää niin vähän kuin 5-10 prosenttia kehon painosta voi alentaa verenpainetta ja insuliinitaso ja pienentää riskiä diabetekseen.

Älä yritä kaatua ruokavalio, mutta, ne eivät toimi. Sen sijaan, että paras tapa on vähentää yhteensä kaloreita. Voit leikata 500 kaloria päivässä, esimerkiksi yksinkertaisesti ohita että Frappuccino ja leikkaamalla yksi suuri sooda.

Leikkaus kaloria ei kuitenkaan riitä, jos olet jälkeen pitkän aikavälin laihtuminen. Sinulla on myös muuttaa tapaa syöt ja katsella ruokaa. Tämä tarkoittaa tavoitteiden asettaminen laihtuminen, suunnittelu ateriat, lukeminen tarrat, vähentää annoskokoja ja välttää syömistä binges. Mittaus ja leikkaus kaloreita voi olla vaikeaa, joten voit kokeilla yksinkertaisempaa tekniikoita kuten kumoamisen 10 prosenttia aterian ennen kuin edes aloittaa. Sinun syödä vähemmän ja ei edes huomaa eroa.

Ja sinun ei tarvitse menettää paljon painoa, tavoitteena 5-10 prosenttia oman painon yli kuudesta 12 kuukauteen. Jos painaa 200 kiloa, se on menetys 10-20 kiloa, niin muuttaa miten asiaa ja tuntuu sekä parantaa monia niistä aineenvaihdunnan merkkiaineiden.

Vaikka et ole tavoitteena laihtua, sinun pitäisi muuttaa ruokavaliota. Tutkimukset löytää ruokavalion runsaasti tyydyttyneitä rasvoja, yksinkertaiset sokerit ja kolesteroli vaikuttaa metabolisen oireyhtymän. Vähentämällä syöt samalla kasvattaa hedelmiä, vihanneksia ja täysjyvätuotteita teidän ruokavalio on paras.

Useita erityisiä ruokavaliostrategiat suositellaan hoitoon metabolinen oireyhtymä, mukaan lukien seuraavat:

 • Välimeren ruokavalio, joka sisältää runsaasti hedelmiä, vihanneksia, pähkinöitä, täysjyvätuotteita ja oliiviöljyä. Tutkimuksessa, jossa verrattiin Välimeren ruokavaliota standardin vähärasvainen ruokavalio, osallistujat, jotka söivät Välimeren kokenut enemmän laihtuminen, alentaa verenpainetta, alemmat merkit tulehduksen ja parantaa insuliiniresistenssiä ja lipidiprofiilit.
 • DASH-ruokavalio, joka sisältää natriumin saanti on pienempi kuin 2400 mg päivässä ja korkeampi maitotuotteiden nauttiminen kuin Välimeren ruokavalio. Verrattuna painoa vähentävä ruokavalio, joka korostaa terveellisiä ruokavalintoja, DASH-ruokavalio johti suurempaan parannuksia glukoosin paastoarvo, triglyseridit ja diastolinen verenpaine, vaikka valvontaa laihtuminen.
 • Matalan glykeemisen ruokavalio, joka sisältää elintarvikkeita alhainen glykeeminen indeksi ja korvaa puhdistetut jyvät kanssa täysjyvätuotteita, hedelmiä ja vihanneksia sekä eliminoi korkean glykeemisen juomia. Matalan glykeemisen ruokavalio näyttää olevan erityisen hyödyllistä ihmisille, joilla on metabolinen oireyhtymä, mutta asiantuntijat eivät ole varma, jos se on matala glykeeminen indeksi itse tai lisääntyminen kuitupitoista ruokaa, joka tuottaa myönteisiä vaikutuksia.

Nyt toisen osa yhtälöä: harjoituksen. Kun liikut, sinun solut entistä vastaanottavaisempi insuliinia. Vaikka et laihtua, säännöllinen liikunta (30 minuutin kävelymatka päivässä) voi tehdä valtava ero parantamisessa useimmat, elleivät kaikki, riskitekijöitä metabolisen oireyhtymän.

Vaikka elintapojen muutokset ovat yksinkertaisin ja tehokkain tapa parantaa kaikki viisi riskitekijä metabolisen oireyhtymän, joissakin tapauksissa teidän terveydenhuollon tarjoaja voi myös määrätä lääkkeitä hoitoon yksittäisiä osia metabolisen oireyhtymän.

Parantaa insuliiniresistenssiä, esimerkiksi oman terveydenhuollon ammattilainen voi määrätä lääkkeitä, kuten metformiinia (Glucophage), pioglitatsonin (Actos) ja rosiglitatsonin (Avandia). Itse asiassa tutkimusten mukaan metformiini voi estää diabeteksen kanssa prediabetes.

Jos sinulla on sekä korkea verenpaine ja metabolinen oireyhtymä, varmista, että terveydenhuollon ammattilainen tuntee sinulla oireyhtymä. Suuret annokset noin yleisesti määrätty verenpainetta lääkkeiden, kuten diureetit ja beeta-salpaajat, voi tehdä insuliiniresistenssiä pahempi. ACE: n estäjät, kuten enalapriili (Vasotec) ja benatsepriili (Lotensin) ja angiotensiinireseptorin salpaajia kuten losartaani (Cozaar) näyttävät toimivan parhaiten potilailla, joilla on diabetes.

Vaikka ei ole paljon lääkkeitä, jotka voivat nostaa HDL kolesterolia, teidän terveydenhuollon ammattilainen voi silti määrätä statiinia, varsinkin jos LDL-kolesterolipitoisuus on korkea, statiinit voivat parantaa HDL-kolesterolia hieman. Lisäksi, jos 10 vuoden sydänsairauksien riskiä on korkea, saatat haluta puhua teidän terveydenhuollon ammattilainen noin aspiriinia hoito. Voit oppia lisää riskiä sydänsairauksiin at www.nhlbi.nih.gov / ohjeet / kolesteroli / risk_tbl.htm .

Huumeet voidaan määrätä yhdessä terveellisen ruokavalion vähentää korkeat triglyseridiarvot. Reseptilääkkeitä sisältävät omega-3-rasvahappoja (Lovaza) ja fibraatteja gemfibrotsiili (Lopid) ja klofibraatti (Atromid-S). Kerro terveydenhuollon tarjoaja riskeistä ja hyödyistä näiden lääkkeiden, joka perustuu omaan henkilökohtaiseen sairaushistoria.

Yleensä teidän ensihoidon lääkäri-perheen lääkäri tai sisätautilääkäri-käsittelee osien metabolisen oireyhtymän, vaikka saatat myös nähdä endokrinologian, lääkäri, joka on erikoistunut sairauksien, kuten diabeteksen, jotka liittyvät hormonit.

Ehkäisy

Ehkäisy

Paras tapa estää metabolinen oireyhtymä on sama kohtelu kunto: säilyttää terveen painon, joissa vähintään 30 minuuttia liikuntaa osaksi päivää ja sen jälkeen terveellisen ruokavalion runsaasti hedelmiä, vihanneksia ja täysjyvätuotteita ja vähän sokeria ja rasvaa. Hyvä paikka aloittaa on keskustella oman terveydenhuollon ammattilainen noin painonhallintaan, paino liittyvien terveysongelmien, henkilökohtainen terveysriskit ja terveystarkastukset sinun pitäisi olla varma, että on.

Faktat tietää

Faktat tietää

 1. Metabolinen oireyhtymä ei ole sairaus, vaan klusterointi eli "tähdistö" terveyden merkkejä.

 2. On diagnosoitu metabolinen oireyhtymä, sinulla on oltava kolme seuraavista:

  • Vyötärön mittaa yli 35 tuumaa ympäri (yli 40 tuumaa miehillä).

  • Sinun verensokerin paastoarvo 100 mg / dl tai enemmän, tai olet jo lääkityksellä, koska sinulla on korkea veren glukoosipitoisuus.

  • Sinulla triglyseridiarvo vähintään 150 mg / dl.

  • HDL kolesterolin tasoa ("hyvä" kolesteroli) on tai alle 50 mg / dl (tai alle 40 mg / dl miehillä), tai olet jo lääkityksellä lisätä HDL taso.

  • Verenpaineesi on vähintään 130 mm Hg systolisen (ylä numero) tai 85 mm Hg diastolinen (pohja numero) tai olet jo lääkityksellä hoitoon korkea verenpaine.

 3. Noin 47 miljoonaa eurooppalaista on metabolinen oireyhtymä, vaikka monet eivät ehkä tiedä sitä mukaan Euroopan Heart Association.

 4. Naiset, joilla sairaus nimeltä munasarjojen monirakkulatauti (PCOS) ovat jopa 11 kertaa todennäköisemmin metabolinen oireyhtymä kuin ilman PCOS.

 5. Metabolisen oireyhtymän riskin kasvaa iän myötä. Tutkijat ovat löytäneet metabolisen oireyhtymän riskin naisilla alkaa nousta noin perimenopause, joka näyttää liittyvän kasvaa testosteroni.

 6. Vaikka olet paljon todennäköisemmin metabolinen oireyhtymä, jos olet ylipainoinen tai liikalihava, voit olla se vaikka sinulla on normaali paino. Tärkein riskitekijä on rasvan vatsan ympärys, nimeltään viskeraalisen rasvan. Tämä viskeraalisen rasvan kertyä enemmän naisilla.

 7. Metabolinen oireyhtymä lisää merkittävästi riskiä sairastua sydänsairauksiin ja diabetekseen ja on sidoksissa maksasairaus, krooninen munuaissairaus, uniapnea ja dementia.

 8. Näkyvä oire metabolisen oireyhtymän ylipaino.

 9. Paras tapa hoitaa metabolinen oireyhtymä tapahtuu laihdutus ja ylläpitää terveen painon, tulee fyysisesti aktiivinen ja jälkeen terveellistä ruokavaliota. Tämä on ainoa asia, mitä voit tehdä, joka parantaa kaikki terveyttä merkkiaineita metabolinen oireyhtymä.

 10. Yhteyttä hoitohenkilökuntaan voi määrätä lääkkeitä hoitoon yksittäisiä osia metabolisen oireyhtymän, kuten verenpainelääkkeiden korkean verenpaineen ja tiettyjen polkumyynnin diabetes huumeiden parantaa insuliiniresistenssiä.

Kysymystä

Kysymystä

Seuraavan kerran näet terveydenhuollon ammattilainen, kysy seuraavat kysymyksiä riskiä metabolisen oireyhtymän ja mitä tehdä, jos sinulla on se:

 1. Mikä on minun verenpaine? Onko se liian korkea?

 2. Mitä minun triglyseridipitoisuus? Ovatko ne liian korkea?

 3. Voitko mitata vyötärönympärys ja haluaisin tietää, jos se on liian suuri?

 4. Mikä on minun HDL taso? Pitäisikö olla korkeampi?

 5. Mikä on minun paasto verensokerin? Pitäisikö minun olla huolestunut?

 6. Täytyykö vähentää minun riskiä sydän-ja verisuonitauteihin, jos niin miten?

 7. Olenko vaarassa sairastua diabetekseen? Mitä voin tehdä vähentää minun riskiä sairastua diabetekseen?

 8. Minulla on ongelmia laihdutus. Onko mitään voit määrätä auttaa minua laihtua?

 9. Pitäisikö minun nähdä ravitsemusterapeutin apua Ulkoasultaan minun ruokavalio?

 10. Voitteko tarkistaa metabolinen oireyhtymä minua ja auttaa minua ymmärtämään, miten ehkäistä ja / tai hoitaa sitä?

Key Q &

Key Q &

 1. Onko minun todella tarvitse miettiä metabolinen oireyhtymä?

  Vaikka metabolinen oireyhtymä itsessään ei ole sairaus, joka tekee sinut sairaaksi tai tappaa sinut, se on merkki siitä, että sinulla on paljon suurempi riski muihin sairauksiin, jotka, kuten sydänsairauksiin ja diabetekseen. Ajattele sitä varoitus, että se on aika saada vakavia asioita, kuten ruokavalio ja liikunta.

 2. Ystäväni lääkäri sanoo, että metabolinen oireyhtymä on hyvin kiistanalainen keskuudessa lääketieteen ammattilaisia. Miksi?

  Terveydenhuollon ammattilaiset eivät ole aina samaa mieltä kaikesta, ja metabolinen oireyhtymä on yksi niistä asioista. Jotkut terveydenhuollon ammattilaiset eivät näe arvoa tunnistaa oireyhtymän potilailla, koska se ei itse tautia, toiset sitä mieltä, että ei tunnistaminen on vastuutonta, koska se liittyy muihin sairauksiin, ehkäpä ruodussa. Onko teidän terveydenhuollon ammattilainen antaa sinulle diagnoosin metabolinen oireyhtymä, on tärkeää, että olet tietoinen sen komponenttien, koska jokin viidestä osat voivat lisätä sydänsairauksien riskiä ja / tai diabetes.

 3. Mistä tiedän onko minulla metabolinen oireyhtymä?

  Kysy terveydenhuollon ammattilainen tekemään seuraavaa: Mittaa verenpaineesi ja vyötärön ympärysmitta, suorittaa paasto verensokerin ja testaa triglyseridien ja HDL-kolesterolin tasoa. Jos sinulla on kolme seuraavista-vyötärönympärys yli 35 tuumaa ympäri; paasto verensokerin tasoa 100 mg / dl tai enemmän; triglyseridiarvo vähintään 150 mg / dl, HDL-kolesterolin taso (" hyvä "kolesteroli) alle 50 mg / dl, tai verenpaineen tai sen yläpuolella 130/85 mm Hg-sitten on metabolinen oireyhtymä.

 4. Miksi ei ole olemassa yhtä hoitamisessa metabolinen oireyhtymä?

  Koska merkkiaineita metabolinen oireyhtymä ovat niin erilaisia, että on epävarmaa, yksi lääke voisi käsitellä ne kaikki. Kuitenkin lääkkeet ovat saatavilla useita yksittäisiä komponentteja, kuten korkea verenpaine, korkeat triglyseridit ja alhainen HDL.

 5. Miksi liikunta ja ruokavalio niin tärkeää hoidettaessa metabolinen oireyhtymä?

  Kun noudatat terveellistä ruokavaliota ja lisätä liikuntaa, lähes jokainen osa metabolisen oireyhtymän paranee, vaikka et laihtua. Harjoitus tekee soluja vastaanottavaisempia insuliinia, hormoni, joka "avaa" solut sallia glukoosi sisällä, joten verensokeria pudota. Harjoitus lisää myös HDL-kolesteroli ja vähentää triglyseridejä ja voi alentaa verenpainetta. Muuttamalla ruokavaliota yhdeltä runsaasti rasvaa ja sokeria yksi korkea vihannekset ja hedelmät, sekä täysjyvätuotteita ja vähärasvaista proteiinia, myös muuttaa veren rasvoja, kuten triglyseridien ja vähentää verenpainetta. Lopuksi, nämä molemmat asiat-enemmän liikuntaa ja parempaa ruokavalioon yleensä johtaa laihtuminen, vaikka et yritä! Ja laihtuminen parantaa jokaisen parametrin metabolisen oireyhtymän.

 6. Miksi naiset PCOS niin paljon todennäköisemmin metabolinen oireyhtymä?

  Tiedämme, että naiset, joilla on PCOS, tai munasarjojen monirakkulatauti, hormoni häiriö, joka voi johtaa hedelmättömyyteen ja diabetes, ovat jopa 11 kertaa todennäköisemmin metabolinen oireyhtymä. Mitä emme tiedä onko osia metabolisen oireyhtymän aiheuttaa PCOS tai päinvastoin. Mutta naiset PCOS taipumus olla ylipainoinen, insuliiniresistenssi, on korkea paastoverensokerissa ja itse asiassa on paljon suurempi riski yleisesti sydän-ja verisuonitauteihin. Ehto vaikuttaa 6,5-8 prosenttia hedelmällisessä iässä olevia naisia, ja useimmat on yksi tai useampi klassisia piirteitä: epäsäännöllinen tai poissa kuukautiset, lihavuuden ja hiukset kasvojen ja muut ruumiinosat, jossa naiset eivät tyypillisesti ole paljon hiuksia .

Lifestyle vinkkejä

Lifestyle vinkkejä

 1. Tyytyä kahteen jalostetaan tai valmiista elintarvikkeista päivässä.

  Niinpä esimerkiksi, jos sinulla on sokerinen vilja sijasta pelkkää kaurapuuroa ja Hot Pocket sijaan viipaloitu kalkkuna voileipä, olet tehnyt jalostettuja elintarvikkeita päivä. Jalostetut elintarvikkeet ovat uimassa suolaa, sokeria ja epäterveellisiä rasvoja ja ovat usein varaton kaikki-tärkeää kuitua.

 2. On pala hedelmää tai kasvis jokaisella aterialla.

  Ottaa paahtoleipää sulanut juusto aamiaiseksi? Paloitella joitakin mansikoita. Kiinteä sandwich lounaalle? Kasta joidenkin raaka parsakaali vähärasvainen ranch dressing mennä rinnalla. Enemmän on aina parempi, kun se tulee hedelmiä ja vihanneksia, mutta tavoitteena syödä noin viisi annosta päivässä. Iso vehreässä salaattia lounaaksi voi hoitaa kolme näistä annosta.

 3. Älä osta ruokaa tiedät sinun ei pitäisi syödä.

  Jos tiedät, et voi vastustaa sirut ja jäätelöä, älä osta niitä! Ja jos olet ostamassa roskaruokaa lapsille, lopeta. He eivät tarvitse sitä yhtään enempää kuin sinä.

 4. Rajoita syöminen ulos kerran kuukaudessa.

  Vyötärön ja taskukirja kiittää sinua.

 5. Aikataulu vähintään kolme tuntia viikossa itse.

  Tämä on aika et ajo lapset, ei siivoaminen, ei töissä, ei tehdä mitään miellyttää ketään, paitsi itse. Tällä kertaa on sinun tehdä niin kuin haluat. Naiset tarvitsevat stressin Busters näin vähentää vaarallisen korkea stressihormonien kävelemme ympäriinsä koko päivän, hormoneja, jotka johtavat lukuisiin sairauksiin sekä Pack rasvaa ympärillä keskiosa.

 6. Kävele missä voit.

  Jos olet menossa alle kuusi kerrosta rappusia - ylös ja alas. Park perällä parkkipaikalla ja kävele sisään rakennukseen, puisto ja kävellä ravintolan sijaan zoomauksen avulla ajaa läpi, nouse ja mene puhumaan teidän työtoveri alas sali lähettämisen sijaan sähköpostin. Lopussa päivän, nämä vaiheet täsmää.

 7. Käytä askelmittari ja pyrkiä 10000 askelta päivässä.

  Todisteet näistä pikku akkukäyttöinen koneita on hämmästyttävä. Tutkimukset osoittavat, että ihmiset, jotka saavuttavat päivittäinen tavoite 10.000 askelta (vastaa viiden mailin) ​​kokevat merkittäviä parannuksia kuntotasoaan, verenpaine ja kehon rasvaa.

 8. Pidä ruokapäiväkirjaa.

  Ei niinkään seurata mitä syöt, vaan seurata miksi syöt. Liian monet ihmiset syövät kuin tapa tukahduttaa tunteita tai lievittää ikävystyminen. Jos huomaat teet tämän, sinun täytyy puhua jonkun löytää terveellisempi tapa selviytyä.

 9. Lopeta juominen sooda ja hedelmämehua.

  Ne ovat valtavia lähteitä ylimääräisiä kaloreita, että ei pakata paljon ravitsemuksellista hyötyä, mutta on paljon epäterveellistä sokereita. Sen sijaan kiinni vähärasvainen tai rasvaton maito, vesi tai makeuttamaton jäätee.

 10. Etsi liikuntaa nautit.

  Se voisi olla puutarhanhoito, melonta, golf (kävellä kurssi), tennis, vaellus, pyöräily, kalliokiipeilyä tai monia muita vaihtoehtoja. Tapaat uusia ihmisiä, entistä fyysisesti aktiivinen ja vähentää stressiä - kaikki samaan aikaan.